Salomon och XXL startar under våren ett nytt nordiskt samarbete inom Trailrunning. Norrmän, svenskar och finnar har hittat till stigarna och 10 tävlingar ingår i Nordic Trail Moments 2016
Springa trail är mer populärt än någonsin, både Salomon och XXL upplever en stark tillväxt inom detta segment. Förutom de många aktiva ”asfaltslöparna” som börjat med det betydligt skonsammare trailkonceptet, kommer det också nya utövare. Fler unga värdesättet bra kondition och en aktiv livsstil, samtidigt som de vill få en upplövelse under löpningen. Trailrunning passar perfekt för de flesta.

Nordic Trail Moments
Nordic Trail Moments är ett nordiskt initiativ tillsammans med Salomon och XXL och är ett helhetskoncept med tio olika tävlingar från Bergen i Norge till Helsingfors i öst. – Vi har fokuserat på att hitta tävlingar som är skiftande och unika, och lyfta trailrunning i Norge, Sverige och Finland, säger Nordic Marketing Coordinator i XXL, Andreas Hauger.

Nordic Trail Moments startade sin resa redan lördag 21 maj i Sverige innan det nu rör sig vidare runt i Norge, Sverige och Finland genom sommaren och hösten. I alla tävlingar, kommer det att vara möjligt att testa Salomon trailskor som passande går under namnen Speed och Wings.
Se vilka tävlingar som är en del av Nordic Trail Moments här: https://www.xxl.se/Nordic-Trail-Moments