Om tävlingen

Umeå Trail, fd Salomon TrailTour Umeå

Det blir åttonde gången som Umeå Trail/Salomon Trail Tour arrangeras i Umeå.  Tävlingen har växt sig större för varje år och det visar att upptäcka glädjen med att välja skog och terräng framför asfalt vid Bräntberget i Umeå är något som ligger i tiden. 2013 var premiären för Ultra maran mellan Tavelsjö och Umeå, då 48km efter huvudsakligen tavelsjöleden, i fjol 2014 ökade längden till 50km. 2015 var också premiär för halvultran. 2017 tar vi paus på de allra längsta sträckorna, men vill samtidigt slå ett slag för en 6km runda med väldigt enkel trail som därefter kan locka ännu fler ut på stigarna.

Springa trail är mer populärt än någonsin, vi upplever en stark tillväxt inom detta segment. Förutom de många aktiva ”asfaltslöparna” som börjat med det betydligt skonsammare trail konceptet,  kommer det också nya utövare.  Fler unga  värdesätter bra kondition och en aktiv livsstil, samtidigt som de vill få en upplövelse under löpningen. Trailrunning passar perfekt för de flesta.

Umeå Trail 2017

2017 års upplaga är förlagd till lördagen den 9 september. Under lördagen arrangeras  de klassiska loppen, 6 och 11 km (cirkadistans) banorna i gammliaskogen (Bräntberget) i närheten av Umeås centrum. Här har vi också ungdoms- och barntävlingar. Barntävlingen har blivit populärare för varje år och den banan är ca 1,5km. Har du varit med och sprungit tidigare så kommer du att känna igen dig på flera ställen, men självklart blir det också några nya utmanade inslag på banorna.

Nytt för i år blir en extra 6km runda där vi håller oss på grusvägar, gräsmattor och lite asfalt på det. En bana som skall vara lärande för den nye trail löparen.

Klasser

Barnklasser för födda 2005 och yngre (årsvisa) på 1.5km, Ungdom och Juniorklass på 6km.

För Vuxna finns 6km eller 11km eller vår nya 6km (se ovan). Se mer detaljerad info i vår inbjudan.

Vi anordnar närmre tävlingsdagen även minst två guidade förlöpningar/motionstillfällen på våra banor, dessa är helt gratis.

barn

Tävlingarna är till för ALLA oavsett om du är barn, nybörjare, motionär eller elit. Huvudtanken med Umeå Trail och vårt arrangemang här i Umeå är just att ALLA kan! Vi vill också visa dig som deltagare hur roligt det är att springa i skogen på alla våra fina stigar som finns här uppe i norr. Kanske väljer du en dag, precis som oss, stigen framför asfalten..

bro

Vi rekommenderar dig också att kika igenom våra bildgallerier för att få en ännu bättre uppfattning om vad Umeå Trail är. Du hittar dem under fliken ”Media” i menyraden ovan.

 

START1