Om tävlingen

Umeå Trail, fd Salomon TrailTour Umeå

Det blir tionde gången som Umeå Trail/Salomon Trail Tour arrangeras i Umeå.  Tävlingen har växt sig större för varje år och det visar att upptäcka glädjen med att välja skog och terräng framför asfalt vid Bräntberget i Umeå är något som ligger i tiden. 2013 var premiären för Ultra maran mellan Tavelsjö och Umeå, då 48km efter huvudsakligen tavelsjöleden, 2014 ökade längden till 50km. 2015 var också premiär för halvultran. 2017 tog vi paus på de allra längsta sträckorna, sedan 2018 är ultran tillbaka i ny skepnad med bansträckning i umeås utkanter.

Springa trail är mer populärt än någonsin, vi upplever en stark tillväxt inom detta segment. Förutom de många aktiva ”asfaltslöparna” som börjat med det betydligt skonsammare trail konceptet,  kommer det också nya utövare.  Fler unga  värdesätter bra kondition och en aktiv livsstil, samtidigt som de vill få en upplövelse under löpningen. Trailrunning passar perfekt för de flesta.

Umeå Trail 2022

2022 års upplaga är förlagd till lördagen den 10 september. Alla lopp arrangeras under lördagen, även Ultran, allt för att vi ska få till en folkfest i målområdet (och i skogarna). 6 och 11 km går i slingor inne i gammliaskogen och ultran slingrar sig runt umeås utkanter i de fina skogar som omger staden. Alla startar och går i mål på Bräntberget i närheten av Umeås centrum. Vi har också ungdoms- och barntävlingar. Barntävlingen har blivit populärare för varje år och den banan är ca 1,5km. Har du varit med och sprungit tidigare så kommer du att känna igen dig på flera ställen, men självklart blir det också några nya utmanade inslag på banorna.

Klasser

Barnklasser för födda 2007 och yngre (årsvisa) på 1.5km, Ungdom och Juniorklass på 6km.

För Vuxna finns 6km eller 11km eller vår nya 6km (se ovan). Ultran (ca 50km) är dam och herr klass. se mer detaljerad info i vår inbjudan.

Vi anordnar närmre tävlingsdagen även en guidade förlöpningar/motionstillfällen på våra banor, dessa är helt gratis.

barn

Tävlingarna är till för ALLA oavsett om du är barn, nybörjare, motionär eller elit. Huvudtanken med Umeå Trail och vårt arrangemang här i Umeå är just att ALLA kan! Vi vill också visa dig som deltagare hur roligt det är att springa i skogen på alla våra fina stigar som finns här uppe i norr. Kanske väljer du en dag, precis som oss, stigen framför asfalten..

bro

Vi rekommenderar dig också att kika igenom våra bildgallerier för att få en ännu bättre uppfattning om vad Umeå Trail är. Du hittar dem under fliken ”Media” i menyraden ovan.

START1